Nederlandse ambassade te Teheran, Iran

Nieuws

1 t/m 10 van 29

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

4 Iraanse Minister van Landbouw Hojjati bezoekt Nederland

Iraanse Minister van Landbouw, Mahmoud Hojjati, bezocht Nederland op 1 & 2 December, vergezeld door een handelsdelegatie. Nederland en Iran ondertekenden tijdens dit bezoek een MoU voor samenwerking op het gebied van landbouw, aquaculture, veeteelt, zuivel, en andere zaken gerelateerd aan voedsel en veiligheid. Minister Hojjati had bilaterale gesprekken met Henk Kamp, Minister van Economische Zakens en Marten van den Berg, Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. Hij bezocht diverse Nederlandse landbouwbedrijven om kennis te nemen van Nederlandse technologie en innovatie.

5 Minister Schultz bezoekt Iran

KLM herstartte directe vluchten naar Iran op 23 October 2016. Minister van Infrastructuur & Milieu, Melanie Schultz- van Haegen, zat aan boord van de eerste vlucht voor haar bezoek aan Iran. Een handelsdelegatie uit de sectoren water technologie en management, havenontwikkeling en scheepvaart reisde met haar mee. Ze had gesprekken met Vice President voor Miliezaken, mevr. Ebtekar, Minister van Energie, dhr. Chitchian, en Minister van Transport en Urbanisatie dhr. Akhoundi. Minister Schultz van Haegen tekende een MoU op het gebied van Water Management met het Ministerie van Energie, en een joint statement met de Iraanse Ports & Maritime Organization. Samen met de handelsdelegatie bracht zij een bezoek aan de haven van Bander Abbas, waar ze ook verschillende Iraanse bedrijven ontmoetten.

6 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

7 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

8 Nederlands theatergezelschap voert 'De Schrijver' op in Iran

Op 22 en 23 Augustus voerde Ulrike Quade – een Nederlands theatergezelschap – hun voorstelling ‘De Schrijver’ op in Iran tijdens het Mobarak International Puppet Festival. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Nobelprijs-winnaar Knut Hamsun, die de kant van de Nazi’s koos en daardoor zijn internationale aanzien verloor.

9 Ambassadeur Terstal opent het theaterstuk “Green Screen – Can you Imagine”

Recent opende het theaterstuk “Green Screen – Can you Imagine” met voorstellingen in Iran. Het stuk is een unieke Nederlands-Iraanse samenwerking; geregisseerd door Nederlandse theater maker Marene van Holk, met een volledig Iraanse cast. Nederlandse Ambassadeur Susanna Terstal deed de officiële opening na afloop van de eerste voorstelling.

10 Minister Kamp bezoekt Iran

Van 7 tot en met 10 mei bezocht minister Henk Kamp van Economische Zaken met ruim 45 bedrijven Iran. Deze handelsmissie – het tweede bezoek van de Minister in een half jaar tijd – stond in het teken van het versterken van de economische relaties na verlichting van de internationale sancties begin dit jaar.